Pepe's Smart Place

Aansprekende ideeën, slimme apparaten, en groene hobby's

Recepten Post New Entry

Selderij-cremesoep

Posted by Peter on July 12, 2012 at 6:05 PM

 

 

 

 

Crèmesoepjes zijn licht, verfijnd van smaak, eenvoudig te bereiden en voortreffelijk als starter van een mooie maaltijd. Het uitgangspunt is vaak een bepaalde groente. Komt dat even mooi uit want laat ik dat nu net in overvloed hebben. Bovendien kun je een cremesoepje heel goed invriezen of zelfs wecken,dus ideaal voor de moestuinder.

 

Bleekselderij als basis voor een soepje klonk mij niet zo aantrekkelijk in de oren moet ik eerlijk bekennen. Alleen omdat het gewas geoogst moet worden en het basisrecept uit een goed kookboek komt heb ik er mij aan gewaagd. Eerlijk is eerlijk het is een lekker soepje geworden.

 

Ingrediënten

  • 1,5 ltr vleesbouillon
  • 1 stronk bleekselderij (600 gr)
  • 2 uien
  • 5 aardappelen
  • Boter en olijfolie
  • Crème fraiche
  • Zout en peper

Bereiding

 

Snij de selderij, ui en aardappelen grof. Gebruik gerust de foodprocessor want die heb je later toch nodig. Breng de bouillon aan de kook terwijl je de ui en selderij in een minuut of 5 een beetje glazig fruit in wat olijfolie met boter. Voeg het ui/selderijmengsel toe aan de bouillon en voeg vervolgens de aardappels toe. Deksel op de pan en laat het geheel 40 minuten zachtjes pruttelen. Giet de soep in delen in de foodprocessor en draai er een mooie gladde crème van. Nu kun je de soep inmaken of invriezen. Wil je hem consumeren warm de soep dan eerst goed op en breng hem zonodig nog wat op smaak met zout en peper. Schenk de soep uit en voeg per bord of kom een kleine eetlepel crème fraiche toe.

 

Categories: Soepen, Groente & fruit, Bourgondische keuken

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments