Pepe's Smart Place

Aansprekende ideeën, slimme apparaten, en groene hobby's

Recepten Post New Entry

Pho, Vietnamese noedelsoep

Posted by Peter on December 2, 2012 at 7:35 AM

 

 

 

Pho traditioneel een Noord Vietnamees gerecht. Pho is een hele lekkere noedelsoep met allemaal lekkere groenten en kippenvlees of rundvlees. Vaak zit er ook taugé bij. Deze Vietnamese noedelsoep maakt deel uit van een Vietnamees menuutje samengesteld door Helga. Volgens Helga is het een keilekker menuutje voor een speciale avond, met z'n tweetjes. ;)

Ingrediënten (2 pers)

  • 8 lente-uitjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 40 gr rijstnoedels
  • 75 gr gerookte kipfilet
  • 8 takjes verse koriander
  • ½ spaanse peper
  • ½ eetlepel bruine suiker
  • ½ limoen

Bereiding

Snijd 6  van de lente-uitjes in pijpjes van 2 cm. Breng 7 dl water met de bouillontablet aan de kook. Kook de lente-ui in de bouillon in 4 minuten beetgaar en schep ze met de schuimspaan uit de bouillon.

 

Kook de noedels kort volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de bouillon gaar. Schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren) en verdeel ze over 2 ruime soepkommen. Snijd de rest van de lente-ui in fijne ringetjes. Snijd de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn. Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper en snijd de peper in fijne ringetjes. Voeg de fijngesneden Spaanse peper toe aan de bouillon en breng deze vervolgens op smaak met suiker en het sap van de limoen.

 

Leg de pijpjes lente-ui en plakjes kip op de noedels. Schenk er de geurige goed doorgewarmde bouillon over en garneer het gerecht met de fijngesneden ringetjes lente-ui.

Menutip

Categories: Soepen, Gevogelte, Authentieke keuken

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

1 Comment

Reply Geertje
10:19 AM on December 3, 2012 
Vietnam uitstapje Noord of Zuid? Boeit ook niet want we kunnen wel wat pepers gebruiken als ik zo naar buiten kijk. Lekker hartverwarmend zo,n soeppie. En je mag slurpen met je noedels!