Pepe's Smart Place

Aansprekende ideeën, slimme apparaten, en groene hobby's

Recepten Post New Entry

Macaron met truffelroomkaas en jam van Vijg

Posted by Peter on December 13, 2012 at 5:40 PM

 

 

 

 

Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt zijn met een zachte vulling. Ze komen oorspronkelijk uit Frankrijk. De patisserier Pierre Desfontaines introduceerde macarons in 1930. Zijn eerste macarons bestonden uit twee kleine op amandel gebaseerde schuimpjes met een vulling van ganache. Deze Macarons hebben niets met de zoete koekjes uit de patisserie te maken. Het zijn heerlijke amuses om in de juiste stemming te komen voor een mooi diner.

Ingrediënten

Macarons;

  • 250 gr macaronmix
  • 45 gr water

Truffelroom kaas;

  • 260 gr roomkaas
  • 3 tl truffel salsa
  • 13 druppels witte truffelolie
  • peper en zout

Garnering;

  • jam van vijg
  • gedroogde serranoham

Bereiding;

Macarons;

Verwarm de oven voor op 125 graden. Meng de macaronmix met het water in een kom. Meng het geheel met de handmixer binnen 2 minuten tot een mooie gladde massa. Doe het mengsel in een spuitzak mat een glad spuitmondje. Neem een bakplaat met een siliconemat en spuit daarop mooie hoopjes van ongeveer 1 ½ cm. Laat deze 10 minuten drogen op de bodem van de oven met de deur open. Haal de macarons uit de oven en breng de oven weer op 125 gr. De macarons weer op de bodem van de oven plaatsen en deze verder laten drogen deze keer met de deur dicht. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Laat ze daarna afkoelen om ze vervolgens voorzichtig om te draaien en nog een keertje voor 10 minuten onder in de oven te plaatsen op 90 graden. Daarna laten afkoelen.

 

Truffelroomkaas;

Draai de roomkaas met de salsa en de olie tot een mooie massa en breng het op smaak met peper en zout. Doe ook deze in een spuitzak met een glad spuitje.

 

Afwerking;

Leg de helft van de macarons met de bolle kant op de werkbank. Spuit hierop een mooi bolletje roomkaas. Leg hierop weer een macaron. Maak het geheel af met een mespuntje jam en een klein stukje serranoham op de bovenkant.

Categories: Tapas & snacks, Categorie 2, >>Mooiste Kerstrecepten<<

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

1 Comment

Reply Floortje
2:04 PM on December 19, 2012 
Klinkt goed! Ga deze in de kerstvakantie eens bereiden!