Pepe's Smart Place

Aansprekende ideeën, slimme apparaten, en groene hobby's

(Tw)eetjes

Niet de verzadigde dierlijke vetten maar koolhydraten zijn de oorzaak van onze welvaartsziekten. Door de nationale voedseladviezen zijn niet alleen het aantal patiënten met hart en vaatziekten toegenomen maar ook het aantal personen met obesitas en diabetes type 2 zijn epidemisch gegroeid.. Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? 


De nieuwe schijf ziet er heel anders uit. Aan stakeholders is gevraagd wat ze veranderd wilden zien aan de oude schijf. Gedragswetenschappers vonden de adviezen in het midden te betuttelend en de diëtisten vonden de voedingsproducten te Nederlands. Het resultaat is nu een klinische schijf met vrijwel geen inhoud en een die zeker niet uitnodigt om mooie gezonde producten te consumeren.

"Golden Rice" is een rijstgewas dat in 1997 voor het eerst is gemaakt met behulp van genetische modificatie Het onderzoek heeft acht jaar geduurd en werd betaald door de Rockefeller Foundation. Deze eerste variant op basis van een Narcissen-gen bevatte weinig bèta-caroteen. In 2005 werd door de Zwitserse chemie- en zaad-gigant Syngenta een nieuwe versie ontwikkeld, nu op basis van een maïs-gen. Deze variant bevat tot wel 23x meer bèta-caroteen.........
Het is onrustig op het boerenerf. De Franse boeren hebben het voortouw genomen, maar ook elders in Europa laten de boeren van zich horen. In Nederland is het nog beperkt gebleven bij een eenmansactie van boer Heeman, LTO sluit echter verdere acties niet uit. Massaal wordt er gewezen naar de (te) lage prijzen in de supermarkt, maar hoe zit het nu precies.........
Er is wat loos in de food-wereld. Zowat elke maand verschijnt er wel een nieuw boek met voedingsadviezen tegen overgewicht of over orthomoleculaire geneeskunde dat een leven zonder ziektes beloofd. Hoe scheid je tegenwoordig het kaf van het koren in dit regenwoud van adviezen.
HelloFresh, de bezorger van maaltijdboxen, heeft haar eerste app gelanceerd. Gebruikers kunnen nu eenvoudig hun account beheren, het bezorgschema  van hun box aanpassen. en recepten raadplegen. 
Niet suiker, maar sojaolie is de oorzaak van de obesitasepidemie in de VS lijkt de conclusie van nieuw Amerikaans onderzoek.60% van de vetten in levensmiddelen in de VS is van oorsprong sojaolie. De gemiddelde Amerikaan consumeert er jaarlijks zo'n 11,6 kilo van.
Het Europees Parlement in Straatsburg blijkt uiterst verdeeld over het geplande vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP). Een krappe meerderheid besloot woensdag tijdens een rumoerige zitting om een debat over TTIP niet door te laten gaan. Die stap volgde op het schrappen van een stemming over TTIP, die eigenlijk ook voor woensdag op de agenda stond. 
In Europa lezen we in de media hoe goed het gaat gaat met de economie in de VS. Vooral Berichten over de voedselbonnen aldaar verschijnen slechts aan de zijlijn. Maar weinig lezers realiseren zich hoe groot de impact van het zg. SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program) systeem op de Amerikaanse economie én gezondheid is.
De ene exoot eet de andere op in Zeeuwse wateren. De Japanse boorslak bedreigt de zeeuwse consumptie-oester met de diepe komschelp die oorspronkelijk ook uit Japan stamt.

Word Lid
en blijf op de hoogte

Feedback

Nieuwe Recepten

by Peter | 0 comments
by Peter | 0 comments
by Peter | 0 comments
by Peter | 0 comments

Actueel Op Fora